OhinemuriRiver2 bg

Hot Topics

Service Request Online

Do you have a Council related problem that requires attention?

Kerbside Collections

Week 1 begins Monday 27 March 2017


Drainage Committee Elections

Nominations for Land Drainage Advisory Committees close 4pm Friday 31 March

16/03/2017 4:50pm

Mackay Street sheds its skin

Paeroa’s Mackay Street (outside the new library), is starting to look less like a road and more like a town square. Road shaping has been completed and the shared space is now ready for the finishing touches which will include pebbled pavers, landscaped gardens and fancy lighting.

On track for completion before winter, it will be the perfect place to meet up, hang out, eat lunch, and take a well-earned break from work or shopping.

“All going well, the bulk of this work will be completed in time for the Grand Opening of the library on 5 May,” said the Mayor, “The idea of this streetscape is to create an attractive, central space for the community to gather and this (library opening) is the perfect opportunity to put it through its paces and celebrate the completion of both projects.”

 

MackaySt180317 sm 


 

10/12/2016

A plan to transform part of Paeroa’s CBD into a shared community space has been given the green light by Hauraki District Council.

The `Mackay Street Upgrade’ will create a fresh, new-look town centre and provide a better link between the Paeroa Domain, new library, Paeroa Information Hub (in the old Post Office building), and the Hauraki Rail Trail. Although not entirely off limits to motorists, the street will become a `slow street’, with priority given to pedestrians and cyclists. Bollards at each end will also allow closure on special occasions.

Councillors say the final design was developed in conjunction with the community following extensive engagement with a wide range of people bringing diverse ideas to the table.

Lead designer, Opus International Consultants principal landscape architect Catherine Hamilton, was also behind the transformational landscaping outside the Paeroa Post Office that received a gold award in the New Zealand Institute of Landscape Architects urban design category in 2010.

MackayStPlan

MackayStUpgrade1 MackayStUpgrade2